DE KUNST VAN HET VER-LEIDEN

14 oktober 2016

Op 31 oktober organiseert C.A.S.T. de Experience Day. Een dag speciaal voor winkelpersoneel om kennis te vergaren over de producten en meer te leren over onder andere het winnen van vertrouwen van klanten. Chantal Riedeman van Shopology verzorgt de plenaire sessie om 14.15 en vertelt alles over het belang van de P van Plezier met je klanten. Volgens Shopology begint de kunst van het ver-leiden bij.... mensenkennis.

De één maakt mensen blij dankzij hun onweerstaanbare nieuwe collectie, de andere met behulp van gipsplaten, boormachines en kwasten, weer de ander met behulp van mooi meubilair, verzorgingsproducten of lekker eten en drinken.

Wat we ook verkopen, allemaal dragen we op onze eigen manier bij aan leukere dag van onze klanten. Maar bovenal 'verkopen' we een fijner thuis of tuin, meer zelfvertrouwen of schoonheid, een betere gezondheid of een lekker verwen-momentje. Wat een mooie baan hebben we toch! Dat bewijzen de mooie mannen in het filmpje bovenaan ook!

Hoe fijn zou het zijn als je nóg meer mensen blij mag maken met je geweldige assortiment en onweerstaanbare verkopers? 

                                   

Het wordt steeds belangrijker om echt te begrijpen hoe mensen winkelen en kopen, hoe je mensen kooplustig kunt maken en hoe je mensen kunt ver-leiden tot één of meerdere aankopen. Als je dat weet, kun je daar je winkelinrichting en verkooptechnieken perfect op afstemmen. Dan zijn zowel je winkel als je verkopers onweerstaanbaar voor ál je (potentiële) klanten...

Tegelijk zorg je voor een fantastische winkelervaring, want, winkelen en kopen bij jou is wél makkelijk én leuk en daar worden klanten heel blij van. Blije klanten komen bovendien ook weer heel graag terug. En 'en passant' maken ze ook nog reclame voor je mooie bedrijf...

De klant van de toekomst herkent de meeste verkooptrucjes inmiddels helaas op kilometers afstand en reageert er daarom steeds minder positief op. De gebruikelijke verkooptechnieken worden steeds minder effectief. 

Shopology heeft enkele tips. Wil je meer weten over de verkooptechnieken volgens Shopology? Ga dan naar hun (vernieuwde!) website!

Wil je je inschrijven voor Experience Day? Klik dan hier.

 

OVER DE BLOGGER

Esther Vervaet
Esther Vervaet Werkt bij C.A.S.T. | Good shoes take you to good places | Verslind fashion magazines |