Pastelkleuren en True Indigo Leer bij ECCO

afbeelding
06 april 2018

In de maand april zijn de uitingen van ECCO niet gebaseerd op een type schoen, maar op het leer en het vakmanschap dat daar achter zit. In de ECCO stores en in uitingen in (online) media richt het merk zich op pastelkleuren en op de collectie gemaakt van True Indigo leer. 

 

Afgelopen herfstseizoen begon ECCO met de SHOEMAKER 2.0 campagne en nu wordt deze vervolgd met een zomerversie. Eén van de etalageposters die je in april in de ECCO stores ziet, is die van pastelkleurige leren lappen in een cirkelvorm. De nieuwe collectie zit vol zachte kleuren die perfect samengaan met een zomerlook.

image

 

TRUE INDIGO

In het Brabantse Dongen zit het Research & Development centrum van ECCO Leather. Hier werkt het team aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leer. Het is ECCO Leather als eerste gelukt om succesvol de indigo verftechniek op leer toe te passen. Een lap leer wordt in een bad indigo gedipt en daarna opgehangen om het te laten drogen. Hoe meer dippingen, hoe donkerder de kleur wordt. Dit seizoen is er een speciale Indigo collectie gelanceerd voor dames, heren en kinderen met schoenen én tassen. Net als met je favoriete jeans – het kledingstuk waar indigo bekend om staat – worden je nieuwe ECCO schoenen uniek en vormen ze zich naar jouw leven. De indigo producten vergen dus wat extra uitleg wanneer een klant ze koopt, want het is de bedoeling dat het leer veranderd naarmate de schoenen vaker gedragen worden.

In de duizenden jaren dat indigo gebruikt wordt, is ECCO de eerste die het is gelukt om deze techniek toe te passen op premium leer. Het merk is dan ook erg trots op het resultaat. Zowel de accessoirescollectie als de schoenencollecties voor dames, heren en kinderen kleuren diverse tinten blauw dit seizoen. De verschillende schakeringen blauw komen door de hoeveelheid indigo spoelingen die het leer heeft gekregen, het is dezelfde werkwijze als waarop spijkerbroeken hun rijke, blauwe kleur krijgen. En net zoals bij een jeans, zullen de ECCO TRUE INDIGO LEATHER producten hun eigen karakter krijgen naarmate je ze vaker draagt. Je leren items worden nog persoonlijker!