Gastvrijheid en gastblijheid op Experience Day

afbeelding
24 april 2018

Zo’n 300 winkelmedewerkers kwamen op 23 april naar C.A.S.T. Dit keer stond de dag in het teken van gastvrijheid en gastblijheid. Bezoekers hadden vooraf hun persoonlijke programma opgesteld en kozen uit ruim 30 presentaties om bij te wonen. Op die manier leerden ze alles over de merken die komende winter in de winkel staan. Daarnaast kon je ook je eigen slippers maken en je schoenen laten beschilderen!  De dag werd afgesloten door Meneer Reimers, dé expert op het gebied van gastvrijheid en gastblijheid.

 

Al tientallen jaren weten inkopers de weg naar C.A.S.T. te vinden, maar het winkelpersoneel kwam er niet of nauwelijks. Sinds enkele jaren is hier verandering in gebracht door het organiseren van Experience Day. Een dag speciaal voor winkelpersoneel waarbij ze alles te weten komen over de merken die worden verkocht in de winkel.

Gevarieerde sessies

Zowel exposanten als externe bedrijven verwelkomen het winkelpersoneel met zeer uiteenlopende sessies. De één focust zich op het proces voordat de collectie in de winkel staat, de ander geeft inzicht in het belang van een goede etalage of geeft tips om klantgericht en omzetgericht de klant te helpen. Dit brede aanbod zorgt ervoor dat het een leuke, gevarieerde dag wordt voor de bezoekers.

image

Gastvrijheid | Gastblijheid

Het thema van de vijfde editie van Experience Day was gastvrijheid en gastblijheid. Dit thema werd kracht bijgezet door een plenaire sessie van Meneer Reimers. Hij is bekend van tv-programma's zoals 'Mijn tent is top' en 'Herrie in de Duiventros'. Zijn komst zorgde voor een bomvol Middenplein. Ook rondom de balustrade volgde iedereen zijn verhaal. Met zijn onbegrensde kennis over gastvrijheid en gastblijheid liet hij aan het winkelpersoneel zien hoe je je bezoekers hoort te benaderen en hoe je ervoor zorgt dat ze graag nog eens terugkomen. De belangrijkste tip die hij gaf? Je moet je gasten inpakken om ze uit te kleden. Geformuleerd met een knipoog, maar uitgelegd met een duidelijke visie.

image

Customize

De Dutch Shoe Academy organiseerde in de Dutch Shoe Academy Meeting Room een workshop slippers maken. Binnen een half uur hadden de bezoekers hun eigen slipper gemaakt! Wie zijn zelfgemaakte slipper of eigen schoenen wilde laten customizen, kon dat laten doen door Aimee Adriaansen van Take Your Aim. Zij beschilderde ter plekke schoenen die bezoekers hadden mee gebracht of de slippers die ze zelf hadden gemaakt. Het bleek een groot succes!

image

Naast het volgen van sessies, het zelf maken en customizen van schoenen, konden bezoekers ook chocolade proeven, cacao snuiven, schoenen laten poetsen, informatie ontvangen over de opleidingen van Detex en nog veel meer! Het was een zeer geslaagde dag!