Dit was Buy&Bloom!

afbeelding
27 februari 2019

Van 24 tot en met 26 februari kwam schoen- en moderetailend Nederland naar de vijfde editie van Buy&Bloom. Het waren drie sfeervolle dagen die winkeliers hoofdzakelijk gebruikten om zich te oriënteren. Daar waren deze dagen uiterst geschikt voor met dank aan de 160 exposanten en de beursvloer met gastexposanten.

 

Ondanks een langzame start op zondag was het een goede vijfde editie van Buy&Bloom. Er heerste een goede sfeer in het pand dankzij de bezoekers in combinatie met juiste aankleding van VM-bureau Stijl Retail Design en uitingen in het pand van enkele exposanten.

Gastexpo
Op niveau 1 op de beursvloer stonden ruim 40 merken die hoofdzakelijk een schoenen en/of tassencollectie showden. De ideale plaats voor retailers om kennis te maken met nieuwe merken en mensen! De beursvloer was volledig vernieuwd en opgedeeld in een houten, witte en zwarte omgeving. De reacties op deze verandering waren erg positief.

Borrel in de Bistro
De zondag en maandag werden afgesloten met een borrel in de Bistro. De Bistro is een nieuw initiatief, ontstaan vanuit de vraag van retailers om een gezellige ruimte te hebben waar je afgeschermd kunt werken of overleggen met collega’s.

Neem je winkelpersoneel mee!
Het was erg leuk om te zien dat winkeliers hun personeel meenamen naar Buy&Bloom. Op deze manier komt de vakkennis ook terecht op de winkelvloer en dat is zeer waardevol! Helaas hebben we ook een aantal vaak geziene winkeliers gemist. We hopen uiteraard dat we hen volgende editie weer mogen verwelkomen.

Bezoeker beter van dienst zijn
Net als de voorgaande editie registreerden de bezoekers zich ook nu voor toegang tot de beurs. Dit keer was dat echter alleen nodig bij een bezoek aan de gastexpo. Deze aanpassing is gedaan uit lering van de vorige editie. Helaas merken we nog steeds dat de registratie een drempel opwerpt en dat terwijl we de registratie juist willen inzetten om onze bezoekers beter van dienst te kunnen zijn. Verkoop je bijvoorbeeld alleen kinderschoenen? Dan ontvang je van ons geen mails over fashion, sport of comfortschoenen. Zo kunnen we veel gerichter en relevanter communiceren.  

Uitreiking Zilveren en Gouden Schoen
Ook dit jaar reikte ANWR weer de Gouden en Zilveren schoen uit. Dit keer won DLSport de Zilveren Schoen en mocht Waldlaufer de Gouden schoen in ontvangst nemen.