Kijktip: Schoenfabriek van Bommel in “Gemaakt in Nederland”.

afbeelding
06 mei 2019

In “Gemaakt in Nederland” onderzoeken Katja Schuurman en Tijl Beckand hoe oer-Hollandse merken gemaakt worden. In het programma worden zeven typisch Nederlandse merken uitgelicht, waaronder Floris van Bommel. Schuurman en Beckand gaan op zoek naar de oorsprong van deze merken.

Start tot eindproduct

In elke aflevering is het productieproces van één product van start tot eindproduct te zien en wordt er ingegaan op persoonlijke verhalen van bijzondere werknemers, iconische reclames, de oorspronkelijke ingrediënten en de geschiedenis van het bedrijf. Naast Floris van Bommel worden ook Heineken, Gazelle, Calvé, Bolletje, Daf en Venco behandeld in het programma.

Floris van Bommel

Van Bommel is een Nederlandse schoenfabrikant sinds 1734. Schoenfabriek Van Bommel ziet duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid als een vanzelfsprekendheid. Niet voor kortstondige successen, maar voor de generaties aan wie we onze straten, huizen, bossen en bedrijven nalaten. Floris van Bommel is in CAST te vinden in Showroom 616.

“Gemaakt in Nederland” met Floris van Bommel is te zien op 20 mei om 21:30 bij RTL4.
Gemist? Geen zorgen je kunt de uitzending terugkijken op Videoland / RTL Gemist.