Timberland lanceert ReBOTL collection

afbeelding
09 mei 2019

Timberland lanceert een nieuwe lijn ReBOTL. De schoenen in deze nieuwe lijn bestaan voor 50% uit gerecyclede petflessen. Dat betekent dat elk paar is gemaakt van het equivalent van 6 tot 10 plastic flessen.

Wereldwijd groeit het gebruik van plastic flessen nog steeds, wat resulteert in grote hoeveelheden afval. Timberland zet zich al geruime tijd in voor het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. De collectie is volledig in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van Timberland. Ze ondersteunen hiermee hun drie belangrijke pijlers: “better product, a greener world and stronger communities”. De lancering van ReBOTL is dan ook een belangrijke stap in verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Timberland zal in de toekomst doorgaan met het gebruik van dit materiaal.

“At the heart of the Timberland® brand is the core belief that business can and should be a force for positive change, and that a greener future is a better future,” said Jim Pisani, global brand president, Timberland.

Inmiddels heeft de onderneming bijgedragen aan het recyclen van 310 miljoen plastic flessen in de productie van schoenen. Daarnaast is Timberland enorm trots dat ze al meer dan 10 miljoen bomen hebben geplant wereldwijd. En daarmee lopen zij twee jaar vooruit op hun doel. Ook op andere vlakken wil Timberland een maatschappelijke bijdrage leveren. Zo hebben medewerkers al ruim een miljoen uur aan vrijwilligerswerk verricht.

Een combinatie van lichtgewicht en een gerecycleerde knit technologie met een buitenzool gemaakt van gerecycled plastic flesjes. Deze collectie bestaat uit 5 silhouetten, inclusief heren Oxford en sneakers. En voor dames is de flyroam sneaker verkrijgbaar.

Ontmoet het nieuwe gezicht van plastic en eco fashion: stijlvolle ecologische plastic schoenen gemaakt met de kwaliteit die Timberland garandeert.

Bezoek Timberland in showroom 528 @ CAST.

& Bekijk ook zeker de video van deze collectie. 

image

image