Ecco maakt schoen van zeewier

afbeelding
20 mei 2019

Schoenen gemaakt van zeewier en leerresten? Dit is niet de typische ECCO-schoen die wij kennen. Het resultaat is ontstaan uit de samenwerking tussen studenten van Design School Kolding en ECCO.

Het nieuwe model van Ecco ‘Ecco Sealo’ is gemaakt met 100 procent herbruikbare materialen. De schoen werd ontwikkeld in samenwerking met studenten van Design School Kolding en is genomineerd voor een Danish Design Award. “Ecco heeft altijd hoowaardige schoenen met een langere levenscyclus geproduceerd dan gewone wegwerpmode, zelfs al voordat duurzaamheid een onderwerp op de wereldagenda was. Maar het belang van duurzaamheid neemt alleen maar toe,” vertelt Liam Maher, Global Creative Director van Ecco in een persbericht.

Samenwerking

Ecco en Design School Kolding hebben een langdurige samenwerking om jonge ontwerpers te helpen ontwikkelen. Voor dit semester wilden de studenten een schoenencollectie ontwikkelen die nieuwe normen stelt voor duurzaamheid bij de productie van kwaliteitsschoenen, geïnspireerd dor de Deense tradities en cultuur.

Over Ecco

ECCO is een familiebedrijf dat in 1963 in Denemarken is opgerecht. Het succes van ECCO is gebaseerd op producten met een goede pasvorm en leer van topkwaliteit. De producten worden in 99 landen verkocht via meer dan 2.250 ECCO-winkels en meer dan 14.000 verkooppunten. 

Bezoek ECCO in showroom 257 @ CAST