CAPRICE zet digitale productielijn in werking

afbeelding
07 juni 2019

Schoenenlabel CAPRICE heeft een nieuwe digitale productiemethode geïntroduceerd. Met de nieuwe methode is een schoen – van ontwerp tot product – in een paar uur klaar. De schoenenfabrikant blijft investeren in vernieuwing en stuurt daarmee de automatisering van zijn eigen modelontwikkeling en productie vooruit.

Met het uitgangspunt om sneller en efficiënter te kunnen produceren opende CAPRICE eerder deze week een digitale productielijn in zijn eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Duitsland. Met dit nieuwe systeem is de productie van een schoen binnen een paar uur klaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door de aaneenschakeling van onder andere een 3D-ontwerp, scanners, een volledig geautomatiseerde fotostudio, snijplotters en een digitale ledersnijder.

Bestaande leest, zolen etc. kunnen worden gescand en aangepast om vervolgens als een nieuw 3D-model afgedrukt te worden. Ondertussen wordt het hele ontwerpproces volledig digitaal uitgevoerd, voordat de snijtafel de gewenste items uit allerlei verschillende soorten leer verwijdert. Vervolgens worden deze stukken leer verwerkt tot een voltooide schoen.

"Het is voor ons essentieel om voortdurend nieuwe technologieën te implementeren in alle delen van het bedrijf om ons niveau van hoge kwaliteit verder te verbeteren. Met de ingebruikname van de digitale productielijn hebben we nu de mogelijkheid om onze collecties ter plaatse in real-time te ontwikkelen." zegt Jürgen Cölsch, Managing Partner van CAPRICE.

Bezoek CAPRICE in showroom 291 @ CAST