'There are no socks without shoes'

afbeelding
10 juni 2019

Samen met Birkenstock biedt Jones een platform voor Loop Collaboration Studio, een initiatief (en tevens afstudeerproject) van Master Fashion Strategy alumni Ieva Uzkurataite. De studio legt de focus op sociale minderheidsgroepen voor wie, ondanks hun kennis en vaardigheden binnen de textielindustrie, weinig tot geen werkgelegenheid is.

Met de studio wil Ieva de mode-industrie uitdagen en aanmoedigen om meer aandacht aan ‘human-centered’ initiatieven te geven. Met haar ‘Human Power’ sokken, ontwikkeld in samenwerking met gepensioneerde vrouwen in Litouwen, creëert Ieva zelf zo’n initiatief.
De ‘Human Power' sokken zijn te koop gedurende de expositie; 80% van de opbrengst gaat rechtstreeks terug naar het project.

'There are no socks without shoes'. De samenwerking met Birkenstock ontstond vanuit de behoefte om een gevestigd merk, met overlappende waarden, te koppelen aan het project.
Er is bewust gekozen om Birkenstock’s klassieke Arizona model, uitgevoerd in het vegan-friendly EVA materiaal, te betrekken, om zo de nadruk op inclusiviteit en gelijkheid te leggen.

De expositie is te zien van donderdag 6 juni t/m zondag 7 juli 2019 bij Jones Arnhem, Eiland 6, 6811 DC, Arnhem.

Bezoek Birkenstock @ CAST in showroom 089

image