Open dagen & Events

Jan Jansen Museum

Exclusief in C.A.S.T!
Evenement toevoegen aan kalender

DATUM :         Sinds 14 augustus 2017
TIJD:               09:00 – 17:00 uur
LOCATIE:        Mini Museum Jan Jansen | C.A.S.T.
KOSTEN:        Gratis entree voor retailers en exposanten

 

Meer dan 4000 schoenontwerpen maakte hij en stoppen is nog lang niet aan de orde. Jan Jansen (76) maakt al een ruim 50 jaar schoenen en nog steeds bruist hij van de creativiteit. Nederland is terecht trots op ‘onze’ schoenenontwerper en natuurlijk verdient zo’n gevestigde naam een prachtplek in C.A.S.T. Sinds eind augustus is er dan ook een museum ingericht die de pronkstokken van Jan Jansen het podium geven dat ze verdienen. Te midden van meer dan 600 merken geeft dé schoenenontwerper van Nederland inspiratie aan de voltallige schoenenbranche.  

 

Voorheen was de collectie van Jan Jansen opgeslagen in SLEM Waalwijk. Na het faillissement van SLEM, bleek C.A.S.T. bij uitstek geschikt om de uitgebreide collectie te presenteren aan de schoenenbranche.

Lieke Poppe, directeur van C.A.S.T. zegt over de samenwerking met Jan Jansen het volgende: “Toen Jan en ik elkaar spraken over het idee van een museum twijfelde ik geen moment. De creaties van Jan zijn zó bijzonder, natuurlijk willen wij zijn kunstwerken een prachtig podium geven! Zodra het seizoen startte kon de volledige schoenenbranche zijn collectie bekijken. Een beter moment bestond er niet.”

Zowel C.A.S.T. als Jan Jansen zelf zette alles op alles om het museum te realiseren voordat het inkoopseizoen startte. De schoenen werden met uiterste zorg uitgepakt en geselecteerd, het museum werd opgetuigd en de zoektocht naar de perfecte foto van Jan Jansen ging van start. Binnen een mum van tijd stond het Jan Jansen museum op poten en tijdens BrandNew werd het museum geopend; te midden van prachtige showrooms die samen het hart van de schoenenbranche vormen.

image

De schoenen die in het museum staan vertegenwoordigen 50 jaar vakmanschap. De eerste schoen komt uit 1961 en de meest recente die op dit moment te zien is komt uit 2017.

Jan Jansen heeft een selectie gemaakt voor een mini tentoonstelling van 74 stuks. Dit is ongeveer een tiende gedeelte van de 'highlights' uit de totale collectie. De getoonde collectie wisselt minimaal 1x per seizoen zodat alle creaties evenveel aandacht en belangstelling krijgen.

Ook benieuwd naar alle creaties van Jan Jansen? Kom dan langs in C.A.S.T! Meld je aan bij de receptie en ontdek de wereld van Jan Jansen.