Vakopleidingen > Schoenenbranche

DETEX

Detex Opleidingen is al 81 jaar de opleider voor medewerkers en mbo-studenten in de mode-, sport-, schoenen- en jeansbranche. Door onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van vakkennis en vaardigheden, streven wij ernaar om gekwalificeerd en professioneel winkelpersoneel op te leiden. Met een Detex diploma maken zij het verschil op de winkelvloer, met als gevolg dat er een hogere omzet wordt gegenereerd.

Door alle verandering in de markt met betrekking tot off- en online aankopen, wordt de rol van de medewerker in de fysieke winkel nog essentiëler. De klant van tegenwoordig verlangt dat de verkoper over de juiste productkennis beschikt en een professioneel advies op maat kan geven. Door het veranderende klantengedrag legt Detex tijdens haar opleidingen nog meer de nadruk op praktijkgerichte situaties, zodat de verkoper deze direct kan toepassen op de winkelvloer.

Tijdens de opleiding Schoen Adviseur leren de deelnemers alles op het gebied van trends, productkennis, maakwijzen, pasvormen en verkoopvaardigheden.

Trainingsdata: 28 september, 5, 12 oktober, 2 en 9 november 2015

Detex biedt naast de opleiding Schoen Adviseur ook; mode adviseur (tevens online), jeans adviseur, sportverkoper en verschillende workshops. Meer informatie over ons overige trainingsaanbod? Kijk dan op onze website www.detex.nl of neem contact op via het telefoonnummer 0343-412410. 
 

Dutch Health Academy (SVGB) nu onderdeel van MBO Amersfoort

Met ingang van het studiejaar 2015-2016 zal de verantwoordelijkheid voor het onderwijs van de Dutch HealthTec Academy komen te liggen bij MBO Amersfoort. MBO Amersfoort zal de opleidingen voortzetten op de huidige locatie, onder dezelfde naam en met de vertrouwde docenten en ondersteuning. Ook zal MBO Amersfoort zorg dragen voor directe betrokkenheid en afstemming met de betrokken branches, zoals het dat nu ook al doet voor de eigen opleidingen.

Dutch Health Academy biedt onder andere onderstaande opleidingen aan:

- Orthopedisch schoentechnicus

- Orthopedisch technicus

- Orthopedisch technisch medewerker

- Leestenmaker

- Schoentechnisch voorzieningenmaker

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 030 - 630 35 55 of stuur een e-mail naar info@dhta.nl 
 

Industrial Footwear Design | Dutch Shoe Academy

De opleiding biedt veel kennis die je nergens anders in Nederland kunt opdoen. Gedurende de wekelijkse lesdagen komen alle relevante onderwerpen aan bod en krijg je te maken met: Branchekennis, Collectioneren, Productiebegeleiding, Schoenmode kennis, Communicatie, Schoentechniek, Presenteren, Tekenvaardigheden. De studiebelasting is, naast de lessen, minimaal 15 uur per week aan theorie en het maken van praktijkopdrachten. Tot het opleidingsprogramma horen ook bezoeken naar binnen- en buitenlandse bedrijven en/of beurzen, zoals Lineapelle in Italie. De kosten voor buitenlandse bezoeken zijn niet inbegrepen in de opleidingskosten. De studiebelasting is, naast de lessen, minimaal 15 uur per week aan theorie en het maken van praktijkopdrachten.

IFD 5e generatie: Deze cursus start bij voldoende aanmeldingen op donderdag 27 augustus 2015*. Het is van belang dat we je aanmelding, toelatingsformulier, CV en portfolio met aanvullende informatie ontvangen hebben vóór 13 juni 2015. Dit i.v.m. de intake gesprekken die worden afgenomen.

Dutch Shoe Academy 
T.  030 - 790 00 50
E. info@dutchshoeacademy.nl
W: www.dutchshoeacademy.nl/opleidingen

Over Dutch Shoe Acadamy

De Dutch Shoe Academy is het expertisecentrum voor leer en schoen voor Nederland èn haar omringende landen. Dit is dè plek in Nederland waar je het vak van schoenmaker en leerbewerker in volle breedte kunt leren. De Dutch Shoe Academy heeft een lange historie met opleidingen op het gebied van schoentechniek en leerbewerking.

De kracht van de Dutch Shoe Academy is de hoogwaardige kennis van schoentechniek, leerbewerking, pasvorm en schoenontwerp.

Bij de Dutch Shoe Academy leer je alles wat met schoenen en leer te maken heeft: traditionele en innovatieve technieken voor het ontwerpen, maken en herstellen van schoenen, lederwaren en zadels, kennis van anatomie, pasvorm en de verschillende kernmerken van doelgroepen en markten.
 

SLEM

"SLEM is een internationaal innovatie en educatie instituut voor de schoen- en lederbranche, waar je zowel een voltijds master opleiding van 9 maanden kunt volgen om je eigen innovatieve schoenenbedrijf te starten, als diverse korte workshops en verschillende zomercursussen van enkele weken. Deze worden gegeven op diverse locaties; zowel op het hoofdkantoor in Waalwijk, als in Amsterdam, en op verschillende plekken in Italië, China en Hong Kong. Meer informatie.

Onze korte (Engelstalige) workshops van steeds 1-3 dagen zijn geschikt voor studenten op verschillende niveaus en voor professionals die zich willen bijscholen op allerlei vlakken. Ons aanbod beslaat vier onderwerpen: forecasting, design, technologie en business, dus we bieden een ruim programma, van bijvoorbeeld patroontekenen en kostprijscalculatie, tot het ontwerpen van je eigen schoenenmerk en vernieuwende technieken als 3D printen en Arduino (interaction design), speciaal gericht op schoenen. Daarnaast is SLEM het enige instituut ter wereld waar je tot footwear trendwatcher kunt worden opgeleid. Meer informatie.

Voor meer informatie zie www.slem.nl of mail naar office@slem.nl
 

TMO Hogeschool voor Modemanagement

Als je wilt kiezen voor TMO Fashion Business School, kies je voor een carrière in de meest dynamische branche die er is, de modebranche. Een branche die internationaal gezien blijft groeien en die heel hard behoefte heeft aan commerciële, ondernemende persoonlijkheden, fashion én business minded. Real world education  Door onze projecten met bedrijven, stages en docenten uit de praktijk, brengen we je in contact met de ‘real world’. Je maakt intensief mee hoe het er ‘in het echt’ aan toegaat. Dit is niet alleen leerzaam, je bouwt hiermee ook al tijdens je opleiding aan je netwerk. Persoonlijkheidsvorming Initiatiefrijk, kunnen samenwerken, resultaatgerichtheid: persoonlijke vaardigheden waarmee je het verschil kunt maken in fashion business. Het ontwikkelen van die vaardigheden en een zakelijke, professionele houding zijn belangrijk onderdeel van ons onderwijs.

TMO Fashion Business School is de geschikte opleiding voor wie
•een commerciële management functie wil in de meest dynamische branche die er is: de internationale fashion business
•al tijdens de opleiding met twee benen in de praktijk wil staan
•vanaf dag één deel wil uitmaken van een internationaal business netwerk
•voorop wil lopen en het verschil wil maken in fashion business

Waar: Doorn
Start: De opleiding begint 2 keer per jaar: in september en februari
Opleidingsduur: Afhankelijk van vooropleiding 3 - 3,5  jaar
Informatie: www.tmo.nl - T 0343 416480
Inschrijvenwww.tmo.nl/inschrijven
 

Amsterdam Fashion Institute – AMFI

Het AMFI is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam.
In de algemene propedeutische fase word je geconfronteerd met allerlei aspecten van de modebranche. In de hoofdfase specialiseer je je in de studierichting: Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding.

Er is één keer per jaar een startmoment. Dit is eind augustus bij de aanvang van het studiejaar.

Waar: Amsterdam
Start: eind augustus
Duur: 4 jaar
Informatie: www.amfi.hva.nl - T 020 599 5422

Meer informatie: klik hier
 

Hogescholen voor Small Business & Retail Management

Een achttal hogescholen biedt opleidingen voor het zelfstandig ondernemerschap en voor managementfuncties in het midden- en kleinbedrijf. Er vindt geen branchespecialisatie plaats.
Waar: Breda, Den Bosch, Diemen, Enschede, Haarlem, Leeuwarden, Arnhem en Rotterdam.

Duur: 4 jaar
Start: september
Informatie: Bij de verschillende hogescholen
 

Middelbaar Beroepsonderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs vindt plaats bij de Regionale Opleidings Centra (ROC's).
Afstudeernniveau's:
Verkoopmedewerker
Eerste verkoper
Verkoopchef
Filiaalbeheerder
Ondernemer/Manager.

Bij een groot aantal scholen kun je kiezen voor de branchespecialisatie Schoenen, je haalt dan met je MBO-diploma ook het Detex diploma Schoenadviseur. Vijftien ROC's richten zich speciaal op de modedetailhandel; hier kan tijdens de opleiding het Detex diploma Specialist behaald worden.

Bijzonderheden: MBO studenten kunnen hun opleiding op twee manieren volgen:
BOL (beroepsopleidende leerweg): Studenten gaan naar school en volgen elk cursusjaar een stage van minimaal 8 weken.
BBL (beroepsbegeleidende leerweg): Studenten gaan een dag in de week naar school en werken 4 dagen bij een erkend leerbedrijf.
Waar: Door het hele land.
Duur: 1 tot 4 jaar (vrijstellingen mogelijk voor onderdelen, op grond van praktijkervaring).
Start: September
Informatie: www.roc.nl of het ROC in de regio.